HTML

IndaFotó képek

Utolsó kommentek

Kisfröccs!

Kisfröccsből mindig lesz még egy. Életből nem biztos. Örök igazság ez, aminek megértéséhez kocsmába kell járni. A kocsmába járás életforma. Ilyenkor történetek tapadnak az emberre, amit már soha nem rázhat le magáról.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.25. 21:46 csigaszem

"Bach"

Két trombitás érkezett a kocsmába; nagy szelet hoztak be magukkal, mindenki felnézett a poharából – adódik a kérdés: egy kupicából, vagy egy korsóból könnyebb felnézni? Az új vendégek arcáról sugárzott, hogy nem helyiek, de még csak nem is magyarok. „Vándorzenészek” – könyvelte el mindenki magában azonnal. A pultnál azonnal elnyerték a kocsmáros és néhány vendég bizalmát, hiszen szenvedve, de mégiscsak magyarul rendeltek – „sürt”, dőlt el hamar. De hogy mekkorát? Big! Sür, valamint big, alapszavak a vándorzenészek szótárában.

Az, hogy franciák, csak akkor derült ki, mikor sárga sálas, kötött pulóveres fekete, de mintás inges színesbőrű zenész anyanyelvén káromkodva kereste fekete műbőrtárcájában a magyar érméket. A banánmatricákkal teleragasztott tárcából először euro centek kerültek elő, majd régi lírák, a kis fúvós szentségelt, de rá kellett jönnie, hogy két big sürt már a magyaroknál sem ihatnak (centekért) fillérekért, és a bankók felé nyúlt. Aztán meglepődött, hogy egy „Matyjasz” négy kori sört ér.

Az első kortyok közben a TV, ha már volt, a Nyíregyháza-Újpest meccset adta. Bukdácsoltak a fiúk a fagyott talajon, rossz volt nézni, de hát nézte mindenki, rossz meccsre nagyon jól lehet rossz sört inni. Csak a franciák mosolyogtak, de a szeme sarkából mindenki látta, hogy félnek, ne legyen gond a dologból. Öt perccel a meccs vége előtt azonban a csapos, aki megelégelte a zenészek fitymáló ábrázatát, csatornát váltott. Eszébe jutott ugyanis, hogy a Vesztprém éppen a Montpellier ellen küzd, és hogy itt biztos a győzelem. Az volt: az összekovácsolódott veszprémiek szellemlovasként száguldottak át a franciákon. Miután a helyiek nyugtázták a kilencgólos vezetést, vigyorogva lesték a franciák arcát, akik bánatukban „Dreher Bach”-ot rendeltek, és az üvegek mögé bújva a meccs helyett a TV alatt csókolózó 50 éves szerelmeseket nézték, aztán az ablaknál mobillal seftelő fiatalok veszekedését figyelték, mintha értenék.

Sportjában él a nemzet. Úgy, ahogy.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv francia sör zenész alkohol pálinka bor pénz pub kocsma ital kisfröccs bak pult bach korsó trombita kupica


A bejegyzés trackback címe:

https://kisfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr591025836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása