HTML

IndaFotó képek

Utolsó kommentek

Kisfröccs!

Kisfröccsből mindig lesz még egy. Életből nem biztos. Örök igazság ez, aminek megértéséhez kocsmába kell járni. A kocsmába járás életforma. Ilyenkor történetek tapadnak az emberre, amit már soha nem rázhat le magáról.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.04. 09:54 csigaszem

Bent

 A Bambi bent van, nem pedig a teraszon.

Sokadszor jöttem erre rá akkor, mikor egy szép vasárnapon beléptem, elsétálva a sok teraszozó mellett. Bent sok üres asztal és dominózaj fogadott, igen, ezért jöttem, nekem is kocognak a kövek. A vastag füstön át szemből vakított a Nap, olyan erősen, hogy a domnósoknak csak a sziluettjét lehetett kivenni - így is felismertem mindannyiukat.

Brumi úr fröccsében és küllőin összegyűltek a napsugarak, kezében most is ott volt a cigaretta, ami miatt tolószékbe került - vasúti síneken hagyta a lábait.

Katika bejött a teraszról, üdvözöltük egymást, de eszébe sem jutott megkérdezni, mit kérek. Ez így van rendjén. Párja, a flegma lány, akinek nem tudom a nevét - de nem is érdekel - jön most hozzám, unottan veszi fel a rendelést, hosszan maradok, így kávéból és lépésből is hosszút kérek. Egyre csak nyúlnak az árnyékok is.

Ülök a pamlagon, ez a tavasz másodk kellemes hétvégéje, feleségem anyósomat látogatja, én pedig azon tűnődöm, mennyire elszoktam a kézírástól. Meleg tavasz van, talán ezért nem akar hűlni a kávém, nagyon forró, hosszú percekig bele sem tudok kortyolni. Bár a hosszúlépés még jéghideg. Fura. Megállt az idő, lebeg a pillanat.

És tessék, épp egy fotós lép oda a játékosokhoz, szabad-e fotózni, persze nem szabad. Jó fotós, ismerem a képeit, egyike azoknak, akik tudják: nem a technika, nem a kütyü számít. Így viszont az Idő rájön, hogy be akartuk csapni, megrázza magát, a kávé hűlni kezd, meg is kell inni.

Előveszem a filmes gépet, az elhúzott függönyök örömére fotózom egyet, a benti fogas már félhomályban áll, de kint a lemenő Nap még erőlködik; toleráns lesz-e a film? Nem valószínű, de akkor is kattintani kellett.

Elfogyott a kávé, kis kitérő után jöhet a fröccs, jöhet Bukowski.

 

Kiegészítés: a WC-be benyitva látom, ahogy Brumi úr állva pisil, lábai helyén abszurd, vékony fémcsövek, mégsem borzaszt el a látvány - megörülök. Főleg miután hallom, ahogy fütyörészve húzza fel sliccét, majd kifelé indul. Megvárom, megköszöni, visszaül a székbe és visszagurul az asztalához.  

Hamarosan a lámpákat is felkapcsolják.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kisfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr732798096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása